Helppohoitoinen terassi


Yhdistä voimasi luonnon kanssa ja nauti kesäpäivistä huolettomalla ja helppohoitoisella terassilla.

Organowood-tuotteet ovat saaneet inspiraationsa luonnosta. Nämä piiteknologiaan perustuvat tuotteet ovat yksinkertaisia levittää ja käyttää. Kolme pientä askelta riittää onnistuneen lopputuloksen saavuttamiseen:

  1. Puhdista käsiteltävät pinnat Puupesulla ja anna niiden kuivua.
  2. Sivele pintaan Puunsuoja 01, joka harmaannuttaa pinnan. 
  3. Viimeistele pinta vettä ja likaa hylkivällä pintasuojalla 02, joka samalla tasaa puupinnan harmaantumista.

Luonnon harmaannuttamisprosessi

Organowood-puunsuojalla 01 käsitellyt pinnat saavat ajan oloon kauniin hopeanharmaan sävyn. Käsittely tekee pinnasta samalla kovemman ja kestävämmän. Tässä muutoksessa auttavat lämpö ja kosteus, joiden ansiosta mikro-organismit, kuten sinistäjäsienet, leviävät nopeasti puun pinnalla. Ne näkyvät yleensä pieninä mustina pisteinä tai raitoina puussa. 

Kun auringon uv-säteet ovat voimakkaimmillaan ja pääsevät vaikuttamaan puun pintaan, puussa oleva sidosaine alkaa murtua ja puu vaalenee ja muuttuu valkoisemmaksi. Samalla vaalenevat myös puun pinnassa olevat tummat pilkut ja niiden ympärys, jolloin pinta alkaa saada hopeanharmaita sävyjä. Tämä muutos vie aikaa avoimilla vaakasuorilla terassi- ja laituripinnoilla noin vuoden verran, pystysuorilla ja varjoisilla pinnoilla jonkin verran kauemmin.

Vaikka harmaannuttamisprosessissa hyödynnetäänkin luonnossa olevia mikro-organismeja, estää käsittely puunsuojalla 01 näitä sienieliöitä hyödyntämästä puuta ravintona tehden puusta samalla kestävämmän. 

Koska tuote ei sisällä biosideja tai raskasmetalleja, on se turvallista käyttää. Tuotteelle onkin myönnetty Hyvä ympäristövalinta -ympäristömerkki.

Organowood mustat pilkut
Puutavara on yksilöllistä, eikä puun värinmuutos ole siten aina tasaista. Nämä erot tasoittuvat kuitenkin pian.


Suojaa terassi lialta ja vedeltä

Kun pohjakäsittely on kuivunut, sivellään pintaan Pintasuoja 02, joka hylkii voimakkaasti vettä ja vesiohenteista likaa. Näin pinnan pitäminen puhtaana helpottuu ja voit keskittyä nauttimaan kesäpäivistä. Pintasuoja 02 myös tasaa pinnan harmaantumisprosessia samalla kun se saa vesipisarat helmeilemään puun pinnalla. 

Terassipinnan pintakäsittelyn kunto on helppo tarkastaa vesipisaroiden avulla. Kun vesi ei enää helmeile puun pinnassa, on aika uusintakäsittelylle. Uusintakäsittely alkaa aina pinnan pesulla, jonka jälkeen kuivuneeseen pintaan sivellään tuote 02 kertaalleen.

Lue myös vinkit terassin keväthuoltoon ja terassin öljyämiseen

Inspiroidu muutoksesta: