Miksi valita kasviöljypohjainen Osmo-käsittely?

Osmo Color -tuotesarja koostuu ajattomista klassikkotuotteista, jotka on kehitetty puun ominaisuuksia ja lopullista käyttöpintaa ajatellen. Öljykäsittely korostaa puuta ja sopii kauniisti suomalaiseen sisustustyyliin ja kotimaisille puulajeillemme. Laadukas tuote ja käsittely kestää aikaa ja helpottaa pinnan käyttöä sekä ylläpitoa.

Osmoaminen suojaa puupintoja sekä puun sisältä että päältä. Tuotteiden sisältämät kasviöljyt imeytyvät puun pintasolukkoon, johon ne muodostavat joustavan ja huokoisen suojan. Kasvivahat taas jäävät lähemmäs pintaa suojaten käsittelyä kuivumiselta ja parantaen pinnan huollettavuutta ja pidentäen huoltoväliä.

Osmo Color valmistaa tuotteet omalla tehtaallaan Saksassa, jossa sijaitsee myös tuotekehitys. Tuotteidemme kehitystyön taustalta löytyvät Osmon filosofian kulmakivet:

Luonnon kasviöljyt ja Osmo Color
Nopeasti uusiutuvat raaka-aineet ja Osmo Color
  • Nopeasti uusiutuvat raaka-aineet ja kasviöljyt, kuten auringonkukkaöljy, joka suojaa puuta luonnon menetelmin muodostamatta kalvoa puun pinnalle.
Osmo Color kasviöljypohjaiset tuotteet
Osmo Color on riittoisaa
  • Tuotteiden korkea sideainepitoisuus, 50–100 %, auttaa kestävän suojan saavuttamista vähemmällä ainemäärällä ja käsittelykerroilla. Näin säästämme ainekuluissa ja vähennämme aineen hävikkiä.
Osmo on turvallista leluille
Osmo on turvallista käyttää keittiössä
  • Haitattomuus ihmisille, eläimille ja kasveille. Pyrimme aina siihen, että kaikki sisäpinnat ovat turvallisia käyttää kaikille kodin asukkaille – myös keittiössä.

Luonnon, käsityön ja puun arvostus ja tekemisen ilo näkyvät myös toiminnassamme ja arvoissamme. Lue lisää meistä.

Osmottu pinta

  • tuntuu puulta
  • näyttää puulta
  • on lämmin ja huokoinen
  • on ylläpidettävissä ja uusittavissa helposti

Kasviöljyt ovat olennainen osa Osmon tuotteita ja ne takaavat pintojemme ominaispiirteet. Kuultava tai väritön käsittely korostaa puuta sitä peittämättä. Öljyvahakäsittely ei sulje pintaa tai tee siihen kalvoa vaan antaa suojan, joka kestää käyttöä, tasapainottaa puun kosteuselämistä ja antaa pinnan hengittää.

Öljytty pinta vaatii ajoittain uusimista, mutta pienten naarmujen ja kulumien paikallinen korjaus on myös mahdollista. Tämä säästää sekä aikaa, materiaalia ja luontoa.

Vastuullinen valinta

 

Miksi valitsimme kasviöljyt:

Osmo-tuotteiden sideaineen sisältämät öljyt ovat täysin kasvipohjaisia ja siten nopeasti uusutuvia raaka-aineita. Valitsimme auringonkukkaöljyn, ja sen erilaiset öljyseokset, huolellisesti jokaiseen tuotteeseen sen käyttöominaisuuksia ajatellen. Valinnassa huomioimme aina öljyn tekniset ominaisuudet, kuten sen ominaisväri, kuivuminen, viskositeetti sekä vaikutus valmiiseen pintaan. Näin varmistamme osaltamme onnistuneen ja kauniin lopputuloksen.

Käyttämämme öljyt saadaan pääosin lähituotantona Saksasta tai muualta Euroopasta. Tällöin vältytään pitkiltä raaka-aineiden kuljetusmatkoilta.

Käsittele kkestävästi Osmo Color

 

Tässä vielä 3 syytä valita öljyvahakäsittely

  • helppoa levittää, pitkä työstöaika
  • monikäyttöiset tuotteet ja pitkä säilyvyysaika
  • useimmat tuotteet yhdistettävissä ja sekoitettavissa keskenään – paljon käsittely- ja sävytysmahdollisuuksia

Työstettävyydellä on oma osansa onnistuneen ja pitkäikäisen lopputuloksen saavuttamisessa. Kasviöljyt ovat erittäin riittoisia ja ohuelti levitettäviä. Käsittelyn aikana on hyvin aikaa tehdä pieniä korjauksia, jos levitysjälkiä jää jälkeen. Yleensä ainemäärää pienentämällä lopputulos paranee. Öljypohjaset tuotteet myös säilyvät pitkään käyttökelpoisina ja niitä on helppo yhdistää myös muiden sävyjen tai tuotteiden kanssa.

 

Vinkki

Aina pelkästään pintakäsittely ei kuitenkaan ole tarpeeksi. Siksi suunnitteluvaiheessa on hyvä kiinnittää huomiota puulajin valintaan. Puulajeja on valittavissa runsaasti ja niiden ominaisuudet vaihtelevat paljon. Oikea, käyttökohteen mukaan valittu puulaji kestää vuosia kauniina ja on vaivaton huoltaa.
Kun valitset puumateriaalia, valitse laatua. Hyvälaatuinen puupinta tekee käsittelystä vaivattomampaa ja lopputuloksesta tulee helpommin kaunis.

Lue myös vinkit siitä, kuinka voit vaikuttaa sisäilman VOC-päästöihin.