Oleskelutila muuttaa ulos – Parhaat vinkit puun käsittelyyn ulkona

Kesällä viihdytään ja vietetään aikaa ulkona. Oleskelutilan koolla tai muodolla ei ole väliä, kunhan se on oman näköinen. Pieni terassi tai laiturinpätkä riittää hyvin rentoutumiseen ja ystävien ja perheen kanssa yhdessä oloon. Joka sään oleskelutila puolestaan muotoutuu katoksen alle.

Viherpeukalo sen sijaan viihtyy kasvimaalla ja istutuksien äärellä, mutta pienen yrttipuutarhan voi perustaa myös oleskelutilan yhteyteen.

vinkit kevääseen ja kesään:
 

Pese puupinnat puhtaiksi liasta ja siitepölystä luontoa kuormittamatta

Käytä vain puhdistusaineita, jotka ovat haitattomia sinulle, pestävälle pinnalle ja ympäristölle.
Saippuapohjaiset puhdistusaineet, kuten Osmo Colorin Terassipesu ja Organowoodin Puupesu, ovat turvallisia käyttää ja ne puhdistavat pintoja tehokkaasti. Vältä painepesurin käyttöä puupintojen puhdistamisessa, sillä ne rikkovat puuta.

Anna puhdistetun puupinnan kuivua kunnollisesti ennen ensimmäistä käsittelyä tai huoltokäsittelyä.

Valitse laatua puupintojen suojaksi ja säästät aikaa

Auringonkukkaöljyn pohjautuvat klassikkotuotteet, kuten Suojaava kuultoöljy ja Anti-Slip Terassiöljy, ovat kehitetty erityisesti puupintojen suojaamiseen avoimissa ja suojatuissa ulkotiloissa. Korkean öljypitoisuuden sekä pinnan joustavuuden ja huokoisuuden ansiosta tuotteet sopivat hyvin Suomen ilmastoon. Kun valitset korkealaatuisen tuotteen, pääset vähemmällä huoltamisella.
 

kasvatuslaatikoiden käsittely
EcoGardenin sävy Hiili peitää voimakkaasti ja korostaa samalla puun luonnetta.


Nosta kasvimaa uuteen korkeuteen

Pienimuotoinenkin viljely voi olla suunnattoman antoisaa. Nikkaroi tai tuunaa oma kasvatuslaatikko kesäkeittiön viereen tai oleskelutilan yhteyteen. Kohotettu viljelylaatikko on helppo pitää kunnossa, ja se on samalla upea sisustuselementti.

EcoGarden on turvallinen ja nopeasti kuivuva käsittelyaine syötävien kasvien ja yrttien viljelylaatikoihin. Se imeytyy hyvin myös höylättyyn puuhun ja värjää voimakkaasti puuta. Lue lisää kasvilavojen käsittelystä
 

Kaunis hopeanharmaa laituri ympäristöluokitellulla Puunsuojalla

Kaunis, vaalean hopeanharmaaksi patinoitunut puupinta sopii suomalaiseen luontoon ja rantamaisemaan. Organowood-käsittely antaa puulle suojaa ja kestävyyttä samalla kun se muuttaa puupinnan sävyn vaaleaksi. Ympäristöluokiteltu, helppo ja mutkaton käsittelyaine on saanut inspiraation luonnosta. Lue lisää Organowood-käsittelystä

Laiturin käsittely
Ympäristöluokiteltu Organowood harmaannutta laiturin nopeasti. Samalla se antaa puulle suojaa.


Räsymattolaituri piristää rantaviivaa

Oletko innokas kokeilija ja värien ystävä? Räsymattolaituri saattaisi sopia juuri sinulle. Valitse omat mielivärisi tai käytä sopivia varastoon jääneitä värejä tähän iloiseen kesäprojektiin. Vinkit laiturin käsittelyyn
 

Tuunaa kesäkalusteet uuteen loistoon

Älä suotta vaihda uuteen. Hyväkuntoiset pihakalusteet kannattaa huoltaa, jolloin ne ovat taas kuin uuden veroisia. Ulkokalusteiden paras huoltoaika on syksyllä ennen niiden varastoimista, mutta ei huolta, jos se jäi tekemättä. Näillä neuvoilla onnistut.

Mikä tuote sopii ulkokalusteisiin
Suojaavan kuultoöljyn sävy helmenharmaa antaa suojaa niin uudelle kuin vanhalle pihakalusteelle.

Katso myös:
Puupintojen käsittely ulkona 
Puuöljyt ulkokäyttöön