Öljyvahaus suojaa puuta kestävästi – 4 + 1 vinkkiä

Öljyvahauksen ydin on puun suojaaminen kauniiksi ja kestäväksi. Öljyvaha mielletään yleisesti laadukkaana ja riittoisana, kodin puulattioiden käsittelyaineena, mutta tämä monipuolinen tuote sopii myös useisiin muihin käyttökohteisiin esimerkiksi kesämökillä sekä kylmissä ja katetuissa sisätiloissa.

 1. Onko sinulla lasitettu parveke tai kesähuone, ja mietit, kuinka puupintoja näissä tiloissa tulee käsitellä?
  Joustavan pinnan jättävä öljyvahauskäsittely kestää hyvin ilmankosteutta ja lämpötilanvaihteluja. Jos käsittelet puukappaleet kauttaaltaan ympäri, puun eläminen ja halkeilu vähenee. Lämmin, huokoinen ja miellyttävän tuntuinen pinta on myös turvallinen käyttää, sillä siinä ei ole pintasuoja-aineita tai eliömyrkkyjä. Voit siis huoletta tassutella tällä pehmeällä pinnalla paljain varpain, vaikka ympäri vuoden.
   
 2. Nautitko ulkona kokkailusta katetussa kesäkeittiössäsi?
  Parhaan, pitkäaikaisen suojan saa, kun puu varastoidaan talven ajaksi ilmavasti kuivaan tilaan. Pintojen huoltokäsittely kesäkauden lopulla lisää puun pitkäikäisyyttä ja ilahduttaa keväällä, kun uusi kausi taas on alkamassa.
  Kesäkeittiön kalusteet ja puu- ja tasopinnat joutuvat kovalle koetukselle ja vaativat hyvän suojakäsittelyn. Öljyvahaus suojaa tasot kestävästi ja turvallisesti, jolloin elintarvikkeiden käsittely pinnalla on huoletonta. Muistathan käsitellä pinnat ympäri, jotta puu pitää muotonsa myös näissä haastavissa olosuhteissa.
 3. Haluat sisustaa väreillä, mutta et löytänyt mieleistä sävyä?
  Öljyvahan tuotesarjassa valmissävyjä on rajoitettu määrä, mutta älä anna sen estää luovuuttasi. Öljyvahaus sopii puuvahatun ja öljypetsatun pinnan viimeistelyyn, mutta voit myös sekoittaa näitä tuotteita ja sävyjä suoraan öljyvahan joukkoon. Voimakkaat sävytykset kannattaa tehdä kahdella eri tuotteella ja käsittelykerralla, mutta etenkin hyvin kevyet sävytykset ja pinnan patinointi onnistuvat sävysekoituksella.

  Eri tuoteryhmien sekoittaminen keskenään vaikuttaa aina tuoteominaisuuksiin ja tämä on tärkeää huomioida käsittelyssä.

 4. Löytyykö kesähuoneestasi ladottu tiililattia, joka pitäisi käsitellä?
  Öljyvahaus sopii huokoiseen ja käsittelemättömään tiilipintaan mainiosti. Se suojaa pinnan, jolloin pinnan puhdistus ja ylläpito on helpompaa. Kokeile tuotetta myös liuskekivelle!
  Koska lopputulos on aina riippuvainen pohjasta, kannattaa koelevitys tehdä aina ensin huomaamattomaan kohtaan, jotta voit varmistua sinulle mieleisestä ja toimivasta lopputuloksesta.
   
 5. Pidät puuhastelusta mutta haluat aikaa myös joutilaisuudelle ja nautiskelulle?
  Käytä hetki aikaa puulaadun ja -lajin valintaan. Hyvälaatuinen ja käyttökohteeseen oikein valittu puu takaa pitkän käyttöiän. Pintakäsittele oikein. Laadukkaalla ja korkean öljypitoisuuden omaavalla tuotteella saat pitkäkestoisen pinnan, eikä puuta tarvitse käsitellä useita kertoja vuodessa. Levitä ohuelti, jotta koko öljyvahakerros kuivuu läpi, ja korjaa kulumat ja naarmut aika ajoin, jotta koko pinnan korjaus lykkääntyy pidemmälle, ja sinulle jää aikaa nauttia!

Lue lisää öljyvahatuotteistamme ja niiden käytöstä.