Puuvahalla uutta ilmettä syyskotiin

Luonnonmateriaalit ja luonnolliset puunsävyt ovat jo pitkään olleet kodin sisustajan luottovalintoja. Sisustuksessa suositaan myös vaaleita havupuupintoja, jotka kuitenkin ajan myötä tummuvat auringon uv-säteilyn vaikutuksesta. Tätä puun luonnollista tummumista voidaan hidastaa värillisillä käsittelyillä.

Värillisiä Puuvahoja käytetään kodin puupintojen, kuten seinien, kattojen, huonekalujen ja väliovien, suojaamiseen ja sävyttämiseen. Kasviöljypohjaiset Puuvahat imeytyvät puuhun korostaen pinnan eloisuutta. Luonnollisten vaaleiden puunsävyjen lisäksi Puuvahoista löytyy useita valkoisia sekä vaalean harmaita värisävyjä, mutta myös ihastuttavia, tunnelmaa luovia ja voimakkaita tummia sävyjä. Rohkea sisustaja saattaa käsitellä suuriakin pintoja tummilla värisävyillä, hieman varovaisempi värien käyttäjä testaa sävyjä hillitymmin.

Yksilöllisiä sävyjä sekoittamalla

Aina värikartasta ei suoraan löydy mieleistä värisävyä. Kokeileva sisustaja ryhtyykin silloin tuumasta toimeen ja hakee itselleen sopivan sävyn sekoittamalla eri valmissävyjä keskenään. Tummia murrettuja sävyjä voidaan käyttää vaaleiden värisävyjen vastapainona tai yksityiskohtien korostamiseen. Rohkeat ja huomiota herättävät värit taas sopivat hyvin esimerkiksi huonekaluihin ja sisustusesineisiin.

Sävytetty puuvaha
Upea trendisävy syntyy sekoittamalla harmaa beigeä ja punaista keskenään suhteessa 8:1.

Puuvahalla voi käsitellä myös luonnonkorkkia

Luonnonkorkin käyttö kasvaa sisustuksessa. Perinteistä ruskeaa korkkia on käytetty pääasiassa lattioissa, mutta sen käyttö sisutusmateriaalina on monipuolistunut viime vuosina. Mikäli luonnonkorkin oma sävy ei tunnu mieleisestä, voidaan pinnoittamattomasta luonnonkorkista valmistetut huonekalut, seinäverhoukset tai vaikkapa kahvipurkkien kannet puuvahata toivotulla sävyllä kodin muuhun sisustukseen sopiviksi.

Puun syyt saavat näkyä sisustuksessa

Puuvahattu pinta on miellyttävän näköinen ja tuntuinen. Kevyt, puun syykuviointia korostava värisävy saadaan yhdellä käsittelykerralla. Kaksinkertaisella käsittelyllä lopputulos on peittävämpi. Puuvahojen sävyjä voidaan myös laimentaa sekoittamalla joukkoon väritöntä Puuvahaa.

Tutustu puuvahojen värikarttaan ja kokeile rohkeasti.