Unelmissa räsymattolaituri?

Värit sisustavat myös ulkona.

Kaikki puupinnat ulkona vaativat ajoittaista käsittelyä ja huolenpitoa. Jotta ulkotilasta saa viihtyisän, kannattaa pintakäsittely valita omien toiveiden ja mieltymysten mukaan, mutta rohkeitakaan kokeiluja ei ole syytä arastella.

Iloinen ja näyttävä räsymatto laiturille, kulkuväylälle tai terassille syntyy helposti kotikonstein.
 

Vinkit räsymattolaiturin käsittelyyn:

1. Aloita suunnitelmasta
Lopputulosta kannattaa hieman suunnitella etukäteen, jotta se olisi toivotunlainen ja tasapainoinen. Esimerkiksi ulkokäyttöön tarkoitetun Suojaavan kuultoöljyn luonnolliset sävyt toimivat usein hyvin yhteen ja tekevät pinnasta harmonisen ja yhtenäisen. 
Yllä yksi idea kolmen sävyn suunnitelmasta ja miltä se voisi näyttää!

2. Puhdista käsiteltävä pinta
Harjaa tai pese pinta hyvin ennen käsittelyä, ja anna kuivua kunnolla. Myös uusi kestopuupinta vaatii kuivumisaikaa, ennen kuin sen voi käsitellä.
Valitse pesuaine, joka ei aiheuta haittaa ympäristölle ja vesistölle, kuten Organowood Puupesu tai Osmo Color Terassipesu. Vaikka tehokkaimmalta tuntuisi käyttää painepesuria, niin pehmeä juuriharja on parempi vaihtoehto puhdistukseen. Se pesee hyvin vahingoittamatta puupintaa.
Jos pesu tai aika ovat nostaneet puun tikut esiin, saat ne helpoiten pois kevyesti hiomapaperilla pyyhkäisemällä. 

3. Käsittele pilvipoudalla
Ota tarvittavat väripurkit esiin ja sekoita ne hyvin aina ennen käsittelyn aloittamista ja tarvittaessa myös työn kuluessa. Levitä öljy suunnitelmasi pohjalta tuuhealla luonnonharjassiveltimellä. Kun valitset hieman jäykemmän siveltimen työhön, saat helposti öljyn painettua puun pintaan niin, että kaikki aine imeytyy puuhun. Näin pinta ei hilseile ja lohkeile, vaan pysyy joustavana ja elastisena. 
Huomaathan, että etenkin vanhemmat puupinnat saattavat vaatia tavallista enemmän ainetta, joka vaikuttaa sävyn voimakkuuteen ja ainemenekkiin.
PS. Huomioi työskentelysuunta, jotta et maalaa itseäsi järveen :)

4. Anna kuivua 
Anna käsittelyn kuivua rauhassa. 
Noin 20 °C poutasää kuivattaa Osmon Suojaavalla kuultoöljyllä käsitellyn pinnan kosketuskuivaksi jo muutamassa tunnissa, mutta pinta on kunnolla kävelykuiva vasta noin vuorokauden kuluttua.
 

Vinkki: Värejä voi käyttää myös hillitymmin. Rajaa yhdellä sävyllä oleskelualue tai kulkureitti ja käsittele loput pinnasta toisella sävyllä!


Tarkemmat käsittelyohjeet löydät tuotteiden työohjeesta. Tutustu aina työohjeisiin ennen työn aloittamista.