Osmo Color Öljyvaha

Osmo Color Öljyvaha on luonnollinen vaihtoehto asuintilojen puulattiapintojen suojaamiseen. Se soveltuu erinomaisesti käytettäväksi kaikille eurooppalaisista puulajeista valmistetuille lauta- ja parkettilattioille, kuten myös puuhuonekalujen käsittelyyn.

väritön, puun luonnollista kauneutta korostava suoja

Osmo Colorin alkuperäinen Öljyvaha perustuu nopeasti uusiutuviin kasviraaka-aineisiin, jotka muodostavat puupinnalle hengittävän silkinhimmeän tai mattapinnan. Ohjeen mukaan käsitelty puupinta säilyttää puun luonnollisen tunnun korostaen hienovaraisesti puun rakennetta. Öljyvahattu pinta on joustava ja hengittävä. Se hylkii vettä ja kestää hyvin myös erilaisia värjääviä aineita, kuten mehua, kolajuomia, maitoa, kahvia, olutta ja viiniä.

Kuivuttuaan öljyvahatut pinnat ovat turvallisia ihmisille, eläimille ja kasveille. Öljyvahat täyttävät normin EN 71-3 (Lelujen turvallisuus) vaatimukset.

Käyttökohteet:

Puupintojen käsittelyyn sekä lämpimissä että kylmissä sisätiloissa. Lattioiden, työtasojen, kalusteiden, huonekalujen, listojen ja väliovien öljyämiseen. Voidaan käyttää myös Värillisellä Öljyvahalla, Öljypetsillä tai Puuvahalla käsitellyn kuin myös Öljyvaha 1101:llä pohjustetun pinnan viimeistelyyn. Ei sovellu käytettäväksi saunan löylyhuoneeseen.

Soveltuvuus:

Öljyvaha sopii käytettäväksi hiotuille tai höylätyille, puupuhtaille tai aiemmin öljytyille tai öljyvahatuille huokoisille puupinnoille. Voidaan käyttää myös lasittamattomien savi- ja keramiikkalaattojen (tuote 3032 väritön, silkinhimmeä) sekä päällystämättömän korkin tai hiotun betonipinnan käsittelyyn.

Suositeltu: mänty, kuusi, lehtikuusi, tammi, koivu, pyökki, saarni, vaahtera, jalava, leppä, Australian jarrah
Erittäin ohut levitys lastalla tai pyyhkimällä: kirsikkapuu, amerikkalainen pähkinäpuu, akaasia, oliivipuu, eukalyptus, tiikki, tiikeripuu, jatoba, bambu, korkki, hiottu OSB
Emme suosittele: mahonki, brasilialainen pähkinäpuu, wenge, iroko, IPE

Käsittelykerrat:

1–2 käsittelykertaa riippuen puulajista, käyttökohteesta ja käyttötarkoituksesta. Levitetään ohuelti. Kovan kulutuksen kohteissa kolmas levityskerta on mahdollista tehdä koneellisesti.

Kiiltoaste:

Silkinhimmeä (tuote 3032) tai matta (tuote 3062)

Riittävyys:

1 litra riittää vähintään 24 m2:n kertakäsittelyyn tai 14 m2:n kaksinkertaiseen käsittelyyn uutta höylättyä pintaa. Ainemenekki pienenee käsittelykertojen myötä.

Pakkauskoot:

0,75 litraa, 2,5 litraa ja 10 litraa

Työvälineeksi sopii:

Osmo-mikrokuiturulla, Osmo-lattiasivellin, Osmo-sivellin tai luonnonharjassivellin. Pienien pintojen käsittelyyn voi käyttää myös vaahtomuovisivellintä tai Puuvahausliinaa.


Siirry Öljyvahojen työohjeeseen tai lataa tulostettava PDF sivupalkista.
Siirry Puulattioiden öljyvahausohjeeseen tai lataa tulostettava PDF sivupalkista.

 

Pieni määrä öljyvahaa riittää pitkälle

Valitsemalla riittoisan tuotteen teet myös vähemmän hävikkiä. Lue lisää tuotteiden riittoisuuksista täältä.

Vinkki

Säännöllinen ja käyttökohteen mukainen hoito pitää lattian kunnossa useita vuosia. Ajan oloon kuluneet ja vahingoittuneet kohdat voi korjata ilman että vanhaa öljyvahapintaa tarvitsee hioa pois tai koko lattiaa käsitellä uudelleen. Osmottujen lattioiden säännölliseen puhdistukseen suosittelemme hoitavaa, turvallista ja tehokasta Osmo Color Öljysaippuaa.