TopOil

Keittiön puutason öljyäminen nesteitä ja kulutusta kestäväksi onnistuu Osmo Color TopOil -erikoisöljyvahalla. Väritön tai kevyesti sävytetty TopOil perustuu luonnon kasviraaka-aineisiin, jotka antavat puulle turvallisen suojan.

näyttävä ja turvalliNen pinta keittiön ja kylpyhuoneen puutasoille

TopOil-erikoisöljyvaha sopii käytettäväksi yksinään, mutta se sopii myös aiemmin Öljypetsillä tai Puuvahalla sävytetyn puupinnan viimeistelyyn kestäväksi. Käsittely korostaa puun luonteikkuutta ja ulkonäköä säilyttäen samalla puun lämmön ja tunnun.

Suojaa kasviöljyistä

TopOilin sideaine koostuu nopeasti uusiutuvista luonnon kasviraaka-aineista, kuten auringonkukkaöljystä. Käsitelty pinta on kuivuttuaan turvallinen ja miellyttävän tuntuinen. Se kestää hyvin tavanomaisia kotitalouskemikaaleja ja värjääviä aineita, kuten mehua, kolajuomia, kahvia, teetä, maitoa, olutta ja viiniä. Tuote täyttää normin EN 71-3 (Lelujen turvallisuus) sekä normin EN 1186 5/14 vaatimukset.
Tarkemman tuoteselosteen löydät sivupalkista.

Käyttökohteet:

Puupintojen käsittelyyn sekä lämpimissä että kylmissä sisätiloissa. Työtasojen, kalusteiden, huonekalujen, lelujen sekä muiden vastaavien puupintojen käsittelyyn. Top Oil -öljyvahaa voi käyttää myös Puuvahoilla tai Öljypetseillä sävytettyjen pintojen viimeistelyyn kestäviksi. Se sopii hyvin myös kylpy- ja pesuhuoneeseen, ei kuitenkaan saunan löylyhuoneeseen.

Soveltuvuus:

TopOil sopii käytettäväksi hiotuille tai höylätyille, puupuhtaille tai aiemmin öljykäsitellyille, huokoisille puupinnoille, kuten myös hiottujen betonipintojen sekä käsittelemättömän korkin suojaamiseen. Sitä voidaan käyttää myös useimmille kovapuupinnoille yhdessä Öljyvaha 1101:n kanssa.

Suositeltu: mänty, kuusi, lehtikuusi, tammi, koivu, pyökki, saarni, vaahtera, jalava, leppä, Australian jarrah
Erittäin ohut levitys pyyhkimällä: kirsikkapuu, amerikkalainen pähkinäpuu, oliivipuu, akaasia, eukalyptus, jatoba, tiikki, tiikeripuu, bambu, korkki, hiottu OSB
Emme suosittele: iroko, IPE, mahonki, brasilialainen pähkinäpuu, wenge

Käsittelykerrat:

2 käsittelykertaa siveltimellä tai rullalla levitettäessä, liinalevityksellä tarvitaan mahdollisesti useampi käsittelykerta

Kiiltoaste:

Matta tai silkinhimmeä

Riittävyys:

1 litra riittää vähintään 14 m2:n kaksinkertaiseen käsittelyyn uutta sileää puupintaa. Vanhalla, kuluneella tai muuten karkealla pinnalla aineen kulutus on suurempaa.

Pakkauskoot:

0,125 litraa (vain värittömänä) ja 0,5 litraa

Työvälineeksi sopii:

Osmo-sivellin, Osmo-mikrokuiturulla, vaahtomuovisivellin, Osmo-puuvahausliina

Työvälineiden puhdistus: Lakkabensiinillä
Huoltokäsittely: Yksi ohut levityskerros, kun merkkejä kulumisesta alkaa näkymään.

 

Sävyt

Käsittely tammella

3058 Väritön
3058 Väritön, matta
valkoinen topoil
3037 Valkoinen, silkinh.
Terra TopOil
3038 Terra, silkinhimmeä
Gafiitti TopOil
3039 Grafiitti, silkinhimmeä
3061 Akaasia (x2)
3061 Akaasia, matta
3068 Valkotammi, matta
3068 Valkotammi, matta

Käsittely koivulla

3058 Väritön, matta
3058 Väritön, matta
Valkoinen top oil
3037 Valkoinen, silkinh.
Ruskea top oil
3038 Terra, silkinhimmeä
Harmaa top oil
3039 Grafiitti, silkinhimmeä
punaruskea top oil
3061 Akaasia, matta
luonnollisen sävyinen puu
3068 Valkotammi, matta