Gammeldags Terassisuopa

Perinteinen suopakäsittely on mahdollista tehdä nyt myös ulkopuupinnoille. Gammeldags terassisuovalla puupinnat saavat suojaa erilaisia sääolosuhteita vastaan ja lopputuloksesta tulee miellyttävä ja sileän tuntuinen puupinta. Luonnollisiin ainesosiin perustuvaa terassisuopaa voidaan käyttää terassilaudoitusten lisäksi myös muiden puupintojen käsittelyyn puuöljyjen ja kuullotteiden sijasta.

Käyttökohteet: Puhdistus: kaikki puupinnat ulkona. Peruskäsittely: etenkin terassilaudoitukset, patiot ja pihakalusteet
Soveltuvuus: Havupuupinnat
Käsittelykerrat: Uusi puupinta käsitellään peruskäsittelyssä vähintää 2 kertaa
Riittävyys: Menekki riippuu mm. puun kunnosta. Peruskäsittely: 2 litraa Terassisuopaa laimennettuna 8 litraabn vettä riittää noin 40–70 neliön kertakäsittelyyn. 
Pakkauskoot: 2,5 l
Työvälineeksi sopii: Kuurausharja + liina

Ruotsissa valmistettu Gammeldags Terassisuopa ei sisällä liuottimia. Se sopii terssilaudoitusten lisäksi myös muille ulkona oleville puupinnoille, kuten pihakalusteisiin ja laitureihin. Se on parhaimmillaan käytettynä pehmeille havupuupinnoille, kuten kuusi, mänty ja lehtikuusi, mutta erityisesti se sopii painekyllästetyn puun peruskäsittelyyn.
Suopakäsittely suojaa puupintaa soijarasvahapon avulla. Lopputuloksena on sileä ja miellyttävän tuntuinen käyttöpinta, joka ikääntyy luonnollisesti auringon valossa.

Suopa sopii sekä puun peruskäsittelyyn että puupintojen pesuun ulkona

Suopa soveltuu uusien käsittelemättömien puupintojen kyllästämiseen puuöljyn sijasta. Mikäli kyseessä on vanha, käsittelemätön puupinta, tulee se ensin puhdistaa huolella ennen käsittelyn aloittamista. Jos puussa on levää, sammalta tai homepilkkuja, on se pestävä ennen peruskäsittelyä tarkoitukseen sopivalla homepesuaineella.
Terassisuovalla käsitellyn pinnan puhdistus ja vuosittainen huoltokäsittely tehdään samalla tuotteella. Hyvin puhdistavana mutta hellävaraisena pesuaineena Terassisuopaa voidaan käyttää myös muiden ulkopuupintojen puhdistukseen, vaikka ne olisivat käsitelty alun perin eri tuotteella.
Suopa laimennetaan käyttötarkoituksen mukaan haaleaan veteen. Laimennettuna suovan pH on neutraali.

Väritön tai valkopigmentoitu

Terassisuopaa on saatavana sekä värittömänä että valkopigmentoituna. Väritön suopa sopii puun peruskäsittelyyn, huoltokäsittelyyn ja puupintojen puhdistukseen. Valkoista pigmenttiä sisältävää suopaa voidaan käyttää peruskäsittelyssä etenkin silloin, kun pinnasta halutaan saada astetta vaaleampi.

Suopa on saanut Ruotsissa Byggvarubedomningen ja Sunda Husin arvioinnissa luokituksen A.

Terassin suopakäsittely

Suopakäsittelyä varten tarvitset vain kuurausharjan, ämpärin ja liinoja.
Puupuhtaalle pinnalle peruskäsittely tehdään yleensä kaksi kertaa, mutta vanha tai kuivunut puu voi vaatia useampia levityskertoa täyden kylläisyyden saavuttamiseksi.

 

Laimennus:

Peruskäsittely: Lisää 2 litraa Gammeldags Terassisuopaa 8 litraan haaleaa vettä (riittää n. 40–70 m2).
Puhdistus: lisää 1 dl Gammeldags Terassisuopaa 10 litraan haaleaa vettä.

 

Vinkki

Sileämpi lopputulos

Samettisen lopputuloksen saat, kun hankaat suovalla kyllästetyn laudoituksen kuivumisen jälkeen kuivalla punaisella hankauslevyllä. Hankauslevy työntää mahdollisen puupintaan nousseen puunukan alas, jolloin pinta tiivistyy entisestään ja lopputulos on erityisen sileä.