Organowood Puunsuoja 01.

Organowood Puunsuoja 01 lisää puun kestävyyttä ulkona. Se toimii kuin luonnon omat suojamekanismit pyrkien toistamaan eebenpuusta tuttua luonnonmekanismia, jossa mineraalit fossiloituvat puuhun tehden siitä kovan, vettähylkivän ja hitaasti lahoavan.

Organowood Puunsuoja 01 harmaannuttaa puupinnan yhdessä auringon kanssa

Organowood-tuotteilla käsitelty puu harmaantuu kauniisti ajan mittaan ilmankosteuden ja auringonvalon vaikutuksesta. Tämä puun harmaannuttaja on helppoa levittää ja lyhyen kuivumisajan ansiosta pinta on nopeasti käyttövalmis.

Puunsuoja 01 sisältää piimineraaleja sekä luonnon kasviyhdisteitä. Tuote imeytyy hyvin puun solukkoon, jossa se kiinnittyy puun kuituihin kovettuen kuivumisen aikana. Kun käsitelty pinta on kuiva, ovat piimolekyylit muodostaneet puun kuitujen ympärille fyysisen esteen lahottajasieniä vastaan..

Puunsuoja 01 ei sisällä orgaanisia liuottimia tai raskasmetalleja. Väritön neste ei muuta puun väriä merkittävästi, mutta antaa puulle ajan kanssa kauniin vaaleanharmaan sävyn.

Tuote on hyväksytty käytettäväksi Joutsenmerkittyihin taloihin.

Käyttökohteet:

Puupinnoille ulkona: terassilaudoituksiin, aitoihin, puutarhakalusteisiin ja ulkovuorilaudoituksiin. Suositellaan käytettäväksi myös Organowood®-puutavaran leikkaus- ja päätypuupinnoille.

Soveltuvuus:

Puunsuoja 01 sopii käytettäväksi huokoisille havupuupinnoille, kuten männylle, kuuselle ja lehtikuuselle. Sitä voidaan käyttää myös painekyllästetylle puulle. Emme suosittele tuotetta koville puulajeille, kovapuille tai muille vastaaville, heikosti imukykyisille puupinnoille.

Käsittelykerrat:

Yksi levityskerta

Riittävyys:

1 litra riittää 8–10 m2:n käsittelyyn uutta sileää puupintaa.
Huom. Aineen menekki on huomattavasti runsaampaa, kun käsitellään vanhaa, kuivaa ja/tai sahattua puuta.

Pakkauskoot:

1 litra, 5 litraa ja 10 litraa

Työvälineeksi sopii:

Keinokuituinen sivellin tai tela

Siirry Puunsuoja 01:n työohjeeseen tai lataa tulostettava PDF sivupalkista.
 

Organowood puun harmaantuminen
Puun harmaantumisprosessi kestää noin 1–3 vuotta olosuhteista riippuen.

Puhdista puupinnat Organowood Puupesulla.

 

Organowood Puupesu 03.

Organowood Puupesu 03 on hyvä ja turvallinen, saippuapohjainen puhdistusaine sekä terassilaudoitusten että puutarhakalusteiden pesuun ulkona. Lisätietoja tuotteesta löydät työohjeesta.

BraMiljöval on Ruotsin luonnonsuojeluliiton ympäristömerkki

Vinkki

Käytä tuotetta yhdessä Organowood Puunsuoja 02:n kanssa, jolloin saat täydellisen suojakäsittelyn puupinnoillesi. Kaksivaiheinen käsittely lisää puun elinikää, torjuu kosteusvahinkoja ja pintakasvustoja sekä pitää pinnan kunnossa ja siistinä pitkään.