Puupintojen käsittely sisällä

Puupintojen pintakäsittelylle asetetaan monenlaisia vaatimuksia. Ulkonäön lisäksi pinnan tulee kestää kulutusta ja sen on oltava helposti puhdistettava. Näiden lisäksi pintakäsittelyaineen valinnassa on huomioitava käsiteltävä pinta, puulaji ja huollon tarve.

Osmo Color tekee erityisesti puulle tarkoitettuja pintakäsittelyaineita, jotka valtaosin perustuvat kasviöljyihin ja luonnonvahoihin. Tuotteissa olevat kasviöljyt imeytyvät puun pintasolukkoon suojaten puuta sisältä, kun luonnonvahat muodostavat helposti hoidettavan, huokoisen pinnan puun pinnalle. Tällä ainutlaatuisella yhdistelmällä saat tehokkaan suojan puulle säilyttäen samalla puupinnan lämmön ja tunnun.

Löydä oma tuotteesi käyttökohteen mukaan:

Puulattian käsittely öljyvahalla

Puulattian käsittely

Puulattia on yksi sisustuksen näyttävimmistä elementeistä, joten puulajin ja pintakäsittelyn valintaan kannattaa uhrata aikaa, jotta lopputulos – ulkonäkö, kestävyys, käytettävyys ja ylläpito – on sinulle mieleinen.

Tutustu
UV-suojattu puupinta CLT

Puuverhoillun seinä- ja kattopinnan käsittely

Puupinnat tuovat kotiin lämpöä ja tunnelmaa, ovat helppoja ja huolettomia käyttää ja tarjoavat sisustuksellisesti näyttäviä kokonaisuuksia ja ratkaisuja. Sisätilojen seinä- ja kattopintojen sävyttäminen ja suojaaminen lisäävät vtilan viihtyisyyttä ja käytettävyyttä.

  • Puuvaha suojaa ja sävyttää, jättäen pinnan läpikuultavaksi, huokoiseksi ja joustavaksi
  • Uviwax sisältää tehokkaan UV-suojan auringon aiheuttamaa värinmuutosta vastaan
  • Inne kuivuu nopeasti ja peittää hyvin
Tutustu
UV-suojattu hirsiseinä

Hirsiseinien käsittely

Hirsipinnat sopivat hyvin sekä moderniin että perinteiseen rakennustyyliin, sillä ne ovat ajattomia, kauniita ja lämpimiä.  

Tutustu
Huonekalujen vahaus ja pintakäsittely

Huonekalujen vahaus

Huolella valmistetut massiivipuiset huonekalut ja kalusteet säilyttävät arvonsa pitkään. Oikein valittu pintakäsittelyaine suojaa ja korostaa puuta samalla säilyttäen pinnan helppohoitoisena. 

Tutustu
Työtason öljyäminen suojaa sen pintaa

Työtason öljyäminen

Puiset työtasot vaativat hieman huolenpitoa, jotta pinnat säilyvät helppohoitoisina. Oikein valittu puumateriaali ja pintakäsittely mahdollistavat puun käytön myös vaativissa kohteissa, kuten keittiössä ja kylpyhuoneessa.

Tutustu
Puulelu

Puulelujen käsittely

Puulelut ovat parhaimmillaan ikuisia ja niiden pintakäsittely tarjoaa mahdollisuuden yksilöllisiin ja luoviin ratkaisuihin. Leluihin soveltuva pintakäsittelyaine ei sisällä myrkyllisiä tai haitallisia aineita, eikä hätkähdä pienestä kolhusta tai maistamisesta.

Tutustu