Puupintojen käsittely ulkona

Puupintojen pintakäsittelyltä vaaditaan paljon erityisesti ulkona. Pinnan tulee kestää käyttöä, vaihtelevia sääolosuhteita sekä auringon valoa. Käsittelyä valittaessa kannattaakin ottaa huomioon toivotun ulkonäön lisäksi käyttökohde sekä tuotteen ominaisuudet.

Osmo Color -tuotesarja on suunniteltu erityisesti puun käsittelyyn. Korkealaatuiset ja riittoisat tuotteet pohjautuvat pääosin kasviöljyihin, jotka imeytyvät puuhun pitäen pinnan joustavana ja huokoisena. Oikein käsitelty pinta ei halkeile eikä hilseile, joten pinnan huoltokäsittely ja ylläpito on helppoa.

Löydä oma tuotteesi käyttökohteen mukaan:

Terassin öljyäminen ja huolto sujuu Osmo Color -tuotteilla

Terassin öljyäminen

Uusi puupinta tuntuu miellyttävän lämpimältä ja pehmeältä paljaan jalan alla. Oikein käsiteltynä se kestää pitkään kunnossa ja on kaunis katsella. Erilaisilla pintakäsittelyratkaisuilla voit suojata puupinnat säätä ja kulutusta vastaan, jolloin pinta pysyy sileänä ja miellyttävän tuntuisena.

Tutustu
EcoGarden Kastanjalla käsitelty viljelylaatikko

Kasvimaan puurakenteiden käsittely

Viljelymaa on olennainen osa puutarhaa, ja itse viljellyn kasvin tai mausteen maku maistuu aina hieman maukkaammalta. Kasvilavat ja kasvilaatikot jäsentävät pihaa ja ovat parhaimmillaan kauniita ja runsaasti satoa tuottavia pihaelementtejä. Vaikka viljelylaatikot ja kasvihuoneet sopivat erinomaisesti aurinkoiselle pihalle voi pienen kasvipuutarhan voi rakentaa myös parvekkeelle.

Tutustu
Puutarha- ja ulkokalusteet voi käsitellä Osmon tuotteilla.

Puutarhakalusteiden käsittely

Kesällä vietämme aikaa pihalla tai parvekkeella puuhastellen ja oleskellen. Pihan oleskelutilojen ja ruokailutilojen viihtyisyys onkin siksi usein meille tärkeää, joten hyvälaatuisiin pihakalusteisiin kannattaa panostaa ja niiden kunnosta huolehtia. Säännöllisesti huolletut, kauniit ja hyväkuntoiset istuinryhmät ja penkit kutsuvat pysähtymään ja rentoutumaan.

Tutustu
Mökin terassi

Hirsiseinän ja hirsirakennusten käsittely

Hirsirakenne on kaunis ja kestävä. Se painuu, joustaa ja hengittää, joten myös sen pintakäsittelyltä vaaditaan paljon. Oikeilla pintakäsittelyvalinnoilla hirsiseinä voi hyvin ja kestää vuosia.

Tutustu
Vaaleaksi käsitelty puutalo

Ulkoverhousten käsittely

Ulkoverhoukset tarvitsevat suojaa säätä ja aurinkoa vastaan. Pintojen käsittely kestävästi vaati usein lautojen pohjustamista ja ympärikäsittelyä, jotta pintakäsittelyn huoltoväli olisi mahdollisimman pitkä, ja jotta puun halkeilu ja taipuilu vähenisi. Kuultava öljykäsittely imeytyy hyvin puuhun, joten se sopii käytettäväksi niin höylätylle kuin hienosahatullekin puupinnalle.

Tutustu
Valkopuitteiset ikkunat

Ulko-ovien ja ikkunoiden käsittely

Puuvalmiit ulko-ovet ja ikkunanpuitteet tarvitsevat suojaa säätä ja aurinkoa vastaan. Kasviöljypohjaiset Osmo Color -puuöljyt imeytyvät hyvin puun pintaan korostaen sen luonnollista kauneutta. Hyvän imeytymiskyvyn johdosta se tarjoaa kestävän ja pitkäaikaisen suojan myös höylätylle puupinnalle.

Tutustu
Ruskeaaa aitaa - tyyny laiturilla

Pergoloiden, näkösuojien ja aitojen käsittely

Hyvin suunnitellut oleskelutilat pihalla ja puutarhassa tarjoavat parhaimmillaan pieniä keitaita, joissa viihtyä ja levätä. Puusta valmistetut näkösuojat ja pergolat ovat kauniita ja kestäviä. Niiden suojassa viihtyy sekä ihmiset että kasvit.

Tutustu