Siveltimet

Hyvä harjassivellin osmoamiseen on tuuhea, tasapäinen ja jäykkäharjaksinen. Se istuu hyvin käteen ja on oikein valittu ja mitoitettu työhön nähden. Hyvälaatuisella siveltimellä työ sujuu vaivattomasti, ja levitys sekä rajaaminen käyvät helposti.

Siveltimen harjakset kannattaa pöyhäistä kunnolla muutaman kerran ennen käsittelyyn ryhtymistä, jotta mahdolliset irtoharjakset saadaan pois.

Osmo-siveltimiä

Osmo-sivellin

Erityisesti öljypohjaisten Osmo Color -tuotteiden levittämiseen sekä isoille että pienille pinnoille. Sivellin sopii myös aputyövälineeksi rullatyöskentelylle seinänvierustojen ja kulmien sekä nurkkien rajaukseen.

Osmo-siveltimiä on saatavana neljä eri kokoa: 25 mm, 50 mm, 60 mm ja 100 mm

Osmo-lattiasivellin

Osmo-lattiasivellin

Luonnonharjaksinen lattiasivellin sopii kiinnitettäväksi jatkovarteen, joten isojen ja suorien lattiapintojen käsittely ei rasita selkää tai polvia. Tuuhealla ja jäykällä harjasosalla Öljyvahan työstäminen on helppoa. Lattiasivellin sopii myös muiden Osmo Color -tuotteiden – kuten Puuvahan ja Öljypetsin – levittämiseen.

Osmo-lattiasivellin on saatavana 220 mm levyisenä.

Osmo-terassisivellin

Osmo-terassisivellin

Varteen kiinnitettävällä Osmo-terassisiveltimellä terassin öljyäminen on helppoa. Luonnonharjaksinen sivellin sopii hyvin terassilaudoituksien värittömään ja värilliseen käsittelyyn Osmo Color Suojaavalla kuultoöljyllä sekä Osmo Color Anti-slip Terassiöljyllä.

Osmo-terassisivellin on saatavana 150 mm levyisenä.

Vaahtomuovisiveltimiä

Vaahtomuovisivellin

Vaahtomuovisivellin on kätevä ja helppokäyttöinen työväline pienien pintojen, kuten listojen, puutasojen ja huonekalujen öljyämiseen ja käsittelyyn sekä ylimääräisen öljyn ja työvälineen jälkien poispyyhintään suorilta pinnoilta sekä kulmista ja nurkista.

Kertakäyttöinen vaahtomuovisivellin sopii niin Puuvahan, Öljyvahan kuin Öljypetsinkin levittämiseen.

Vaahtomuovisiveltimiä on saatavana 25 mm, 50 mm, 75 mm ja 100 mm levyisinä.

 

TYÖVÄLINEIDEN PUHDISTUS

Pese työvälineet käsittelyn jälkeen ja säilytä ne seuraavaan käyttökertaan. Osmo Color -tuotteita levitetään vähän ja ohuelti puupinnalle, joten siveltimen kastaminen vain kärjestä riittää. Tämä helpottaa myös siveltimen puhdistusta käytön jälkeen.

Veteen ohennetut tuotteet saa pestyä pois työvälineestä heti käytön jälkeen vedellä ja saippualla. Älä kuitenkaan pese työkalua juoksevan veden alla viemärin päällä, vaan erillisessä astiassa. Anna maaliaineen saostua astian pohjalle, jolloin pinnalle jäävän kirkkaan veden voi kaataa viemäriin. Toimita astian pohjalle saostuneet tuotteen jäämät vaarallisen aineen keräyspisteeseen.

Alifaattiseen liuotinbensiiniin ohennetut tuotteet ja liuotteettomat öljyt saa pestyä siveltimestä lakkabensiinillä tai tarkoitukseen sopivalla pensselinpesuaineella. Toimita käytetty lakkabensiini tai pensselipesuaine vaarallisen aineen keräyspisteeseen.

Lue lisää liuottimista ja vinkkejä VOC-päästöjen vähentämiseen täältä.

Vinkki

Öljypohjaisilla tuotteilla käsiteltäessä voi käytetyn siveltimen säilyttää seuraavaan päivään esimerkiksi muovipussissa, joka kääritään ja suljetaan ilmatiiviisti siveltimen ympärille. Näin hapettumalla kuivuva öljy ei pääse kuivumaan ja sivellin kovettumaan.