Puutarhakalusteiden käsittely

Kesällä vietämme aikaa pihalla tai parvekkeella puuhastellen ja oleskellen. Pihan oleskelutilojen ja ruokailutilojen viihtyisyys onkin siksi usein meille tärkeää, joten hyvälaatuisiin pihakalusteisiin kannattaa panostaa ja niiden kunnosta huolehtia. Säännöllisesti huolletut, kauniit ja hyväkuntoiset istuinryhmät ja penkit kutsuvat pysähtymään ja rentoutumaan.

Puisten puutarhakalusteiden käsittely öljyämällä jatkaa niiden käyttöikää useita vuosia. Säännöllisesti hoidettuna puupinta ei pääse kuivumaan ja ravistumaan, joten pintojen pyyhintä ja ylläpito on helppoa.

Puutarhakalusteiden puhdistus ja käsittely kannattaa tehdä syksyllä ennen niiden varastointia. Mikäli puiset kalusteet ovat ulkona suorassa auringon paahteessa pitkiä aikoja, niitä voi käsitellä muutaman kerran myös kesän aikana.

Puutarhakalusteiden käsittelyyn sopivat:

Osmo Color Suojaava Kuultoöljy

Suojaava Kuultoöljy

Osmo Color Suojaava kuultoöljy on kestävä ja monikäyttöinen puun pintakäsittelyaine. Tuotesarjassa on useita kuultavia valmissävyjä, jotka korostavat puupintaa kauniisti jättäen sen silkinkiiltoiseksi. Suojaava kuultoöljy soveltuu lähes kaikille puupinnoille ulkona. Sitä voi käyttää myös puupinnan sävyttämiseen värittömän Osmo Color -puuöljyn alla.

Tutustu
700 Mänty
702 Lehtikuusi
703 Mahonki
706 Tammi
707 Pähkinä
708 Tiikki
710 Pinja
712 Eebenpuu
727 Palisanteri
728 Seetri
729 Kuusenvihreä
731 Oregonmänty
732 Vaalea tamm
900 Valkoinen
903 Basaltinharmaa
905 Patina
906 Helmenharmaa
907 Kvartsi
701 Väritön, matta
1140 Akaatti (efekti)
1142 Grafiitti (efekti)
1143 Onyks (efekti)
Osmo Color EcoGarden

EcoGarden

Värimorsingon mehua sisältävä Osmo Color EcoGarden on myrkytön ja helppokäyttöinen pintakäsittelyaine puutarhan ja pihan puurakenteisiin. Hyvin vettä ja auringon uv-säteilyä kestävä pinta on turvallinen käyttää myös kasvimaalla!

Tutustu
EcoGarden Luoto
EcoGarden 7400 Hiili
EcoGarden 7600 Kastanja
EcoGarden 7400 Oliivi
Organowood Puunsuoja 01. Palo- ja lahosuoja

Organowood Puunsuoja 01.

Organowood Puunsuoja 01 lisää puun kestävyyttä ulkona. Se toimii kuin luonnon omat suojamekanismit pyrkien toistamaan eebenpuusta tuttua luonnonmekanismia, jossa mineraalit fossiloituvat puuhun tehden siitä kovan, vettähylkivän ja hitaasti lahoavan.

Tutustu
Organowood Puunsuoja 02. Lika- ja vesisuoja

Organowood Puunsuoja 02.

Organowood Puunsuoja 02 sopii erityisesti puun harmaannuttajan, Puunsuoja 01 -käsitellyn pinnan päälle suojaamaan puupintaa vedeltä ja vesiliukoiselta lialta. Tehokas suoja on saanut innoituksensa lootuksenkukan vettähylkivistä ominaisuuksista. Organowood Puunsuoja 02 sopii käytettäväksi myös yksinään puuöljyn tavoin muun muassa lämpöpuun suojaamiseen.

Tutustu

Puutarhakalusteiden puhdistus ja käsittely kannattaa tehdä syksyllä ennen niiden varastointia. Mikäli puiset kalusteet ovat ulkona suorassa auringon paahteessa pitkiä aikoja, niitä voi käsitellä muutaman kerran myös kesän aikana.