Terassin öljyäminen

Uusi puupinta tuntuu miellyttävän lämpimältä ja pehmeältä paljaan jalan alla. Oikein käsiteltynä se kestää pitkään kunnossa ja on kaunis katsella. Erilaisilla pintakäsittelyratkaisuilla voit suojata puupinnat säätä ja kulutusta vastaan, jolloin pinta pysyy sileänä ja miellyttävän tuntuisena.

Puisen terassin öljyämiseen ja käsittelyyn on monia eri vaihtoehtoja. Puun ja pinnan kestävyyden lisäksi terassin ulkonäölle asetetaan paljon toiveita ja vaatimuksia. Värillisellä puuöljyllä terassin ulkonäköä voi muuttaa nopeasti halutun laiseksi, kun taas hitaammin vaikuttavilla värittömillä käsittelyillä harmaannutetaan pinta upean hopeanharmaaksi.

Terassin öljyämiseen ja laudoitusten käsittelyyn sopivat:

Osmo Color Suojaava Kuultoöljy

Suojaava Kuultoöljy

Tuotteet: 700, 702, 703, 706, 707, 708, 712, 727, 728, 731, 732, 900, 903, 905, 906, 907, 701, 1143
Puuta korostava Suojaava kuultoöljy sopii moniin eri käyttökohteisiin ulkona. Joustava ja huokoinen pinta ei oikein käsiteltynä hilseile eikä halkeile.

Edut

  • Kestää hyvin erilaisia sääolosuhteita
  • Kaunis silkinhimmeä ja kuultava lopputulos
  • Soveltuu lähes kaikille puupinnoille ulkona
  • Voidaan käyttää värittömien viimeitelyjen alla
  • Helppo levittää
  • Hyvä riittävyys
Tutustu
700 Mänty
702 Lehtikuusi
703 Mahonki
706 Tammi
707 Pähkinä
708 Tiikki
712 Eebenpuu
727 Palisanteri
728 Seetri
731 Oregonmänty
732 Vaalea tamm
900 Valkoinen
903 Basaltinharmaa
905 Patina
906 Helmenharmaa
907 Kvartsi
701 Väritön, matta
1143 Onyks (efekti)
Terassiöljy Osmo Color Anti-Slip

Anti-Slip Terassiöljy

Osmo Color Anti-slip Terassiöljy on väritön ulkokäyttöön tarkoitettu puunkäsittelyaine, joka perustuu nopeasti uusiutuviin kasviraaka-aineisiin. Siihen on lisätty liukkautta ehkäisevä ainesosa, jonka ansiosta terassiöljyllä käsitelty pinta ei ole sateellakaan liukas.

Tutustu
430 Väritön
Organowood Puunsuoja 01. Palo- ja lahosuoja

Organowood Puunsuoja 01.

Organowood Puunsuoja 01 lisää puun kestävyyttä ulkona. Se toimii kuin luonnon omat suojamekanismit pyrkien toistamaan eebenpuusta tuttua luonnonmekanismia, jossa mineraalit fossiloituvat puuhun tehden siitä kovan, vettähylkivän ja hitaasti lahoavan.

Tutustu
Organowood Puunsuoja 02. Lika- ja vesisuoja

Organowood Puunsuoja 02.

Organowood Puunsuoja 02 sopii erityisesti puun harmaannuttajan, Puunsuoja 01 -käsitellyn pinnan päälle suojaamaan puupintaa vedeltä ja vesiliukoiselta lialta. Tehokas suoja on saanut innoituksensa lootuksenkukan vettähylkivistä ominaisuuksista. Organowood Puunsuoja 02 sopii käytettäväksi myös yksinään puuöljyn tavoin muun muassa lämpöpuun suojaamiseen.

Tutustu

Uutta painekyllästettyä terassia ei kannata käsitellä heti ensimmäisenä kesänä, koska puu on yleensä vielä kyllästyksen jälkeen märkää. Terassin öljyäminen tuleekin vastaan yleensä vasta toisena tai kolmantena kesänä. Jos terassia ei ole käsitelty aiemmin, on pinta öljyttävä kahteen kertaan, jotta saadaan riittävä suoja puulle. Aiemmin käsitellyn terassin huoltoöljyämiseen riittää normaalisti yksi käsittelykerta.

Terassin öljyäminen antaa puulle hyvän suojan vaihtelevia sääolosuhteita vastaan. Huokoinen ja hengittävä öljypinnoite ei halkeile eikä hilseile, vaan kestää erittäin hyvin sään rasitusta ja UV-säteilyä. Kun käytät terassiöljyä, se vie sateen märkyyden pois terassin pinnalta. Katso myös vinkit terassin keväthuoltoon.