Ulkoverhousten käsittely

Ulkoverhoukset tarvitsevat suojaa säätä ja aurinkoa vastaan. Pintojen käsittely kestävästi vaati usein lautojen pohjustamista ja ympärikäsittelyä, jotta pintakäsittelyn huoltoväli olisi mahdollisimman pitkä, ja jotta puun halkeilu ja taipuilu vähenisi. Kuultava öljykäsittely imeytyy hyvin puuhun, joten se sopii käytettäväksi niin höylätylle kuin hienosahatullekin puupinnalle.

Ulkoverhousten käsittely puuöljyllä on helppoa. Värillisillä puuöljyillä ulkoverhouksen ulkonäköä voi muuttaa nopeasti halutun laiseksi, kun taas hitaammin vaikuttavilla värittömillä käsittelyillä harmaannutetaan pinta hitaasti hopeanharmaaksi.

Ulkoverhousten käsittelyyn sopivat:

Osmo Color Suojaava Kuultoöljy

Suojaava Kuultoöljy

Osmo Color Suojaava kuultoöljy on kestävä ja monikäyttöinen puun pintakäsittelyaine. Tuotesarjassa on useita kuultavia valmissävyjä, jotka korostavat puupintaa kauniisti jättäen sen silkinkiiltoiseksi. Suojaava kuultoöljy soveltuu lähes kaikille puupinnoille ulkona. Sitä voi käyttää myös puupinnan sävyttämiseen värittömän Osmo Color -puuöljyn alla.

Tutustu
700 Mänty
702 Lehtikuusi
703 Mahonki
706 Tammi
707 Pähkinä
708 Tiikki
710 Pinja
712 Eebenpuu
727 Palisanteri
728 Seetri
729 Kuusenvihreä
731 Oregonmänty
732 Vaalea tamm
900 Valkoinen
903 Basaltinharmaa
905 Patina
906 Helmenharmaa
907 Kvartsi
701 Väritön, matta
1140 Akaatti (efekti)
1142 Grafiitti (efekti)
1143 Onyks (efekti)
Organowood Puunsuoja 01. Palo- ja lahosuoja

Organowood Puunsuoja 01.

Organowood Puunsuoja 01 lisää puun kestävyyttä ulkona. Se toimii kuin luonnon omat suojamekanismit pyrkien toistamaan eebenpuusta tuttua luonnonmekanismia, jossa mineraalit fossiloituvat puuhun tehden siitä kovan, vettähylkivän ja hitaasti lahoavan.

Tutustu
Organowood Puunsuoja 02. Lika- ja vesisuoja

Organowood Puunsuoja 02.

Organowood Puunsuoja 02 sopii erityisesti puun harmaannuttajan, Puunsuoja 01 -käsitellyn pinnan päälle suojaamaan puupintaa vedeltä ja vesiliukoiselta lialta. Tehokas suoja on saanut innoituksensa lootuksenkukan vettähylkivistä ominaisuuksista. Organowood Puunsuoja 02 sopii käytettäväksi myös yksinään puuöljyn tavoin muun muassa lämpöpuun suojaamiseen.

Tutustu