Yrityksestä

Sarbon Woodwise Oy toimii Osmo Color -tuotteiden maahantuojana ja markkinoijana Suomessa. Olemme osa vuonna 1878 perustettua saksalaista perheyhtiötä, joka toimii puunjalostuksen sekä rakennustarvikekaupan aloilla. Puulle tarkoitettuja pintakäsittelyaineita olemme valmistaneet vuodesta 1964 lähtien. Maalitehtaallamme Saksassa on oma laboratorio, jossa teemme jatkuvaa tuotekehitystä ja tutkimusta.

Osmo Color panostaa kasviöljypohjaisiin tuotteisiin

Osmo Color -tuotteet perustuvat Euroopassa tuotettuihin kasviöljyihin, joiden raaka-aineet uusiutuvat nopeasti. Pääraaka-aine on auringonkukkaöljy, mutta sideaineena käytetään lisäksi muun muassa karhiaisen, soijan ja pellavan öljyä. Huolella valitut kasviraaka-aineet jalostetaan korkealuokkaisiksi ja erittäin riittoisiksi puun pintakäsittelyaineiksi. Esimerkiksi yhden Osmo Color Öljyvaha -litran valmistamiseen tarvitaan 2,5 litraa auringonkukansiemeniä. Öljyvahan kiintoainepitoisuus eli öljyn määrä on 40 %.

Osmo Color panostaa kasviöljypohjaisiin tuotteisiin niiden hyvän säilyvyyden ja pinnan erinomaisen kestävyyden vuoksi. Öljypohjaiset tuotteet voidaan säilyttää myös kylmässä tilassa, sillä ne eivät jäädy. Käsittelyn työvaiheita nopeuttaa se, että öljypohjaisilla valmisteilla puupinta ei nosta tikkuja pystyyn, joten välihiontoja ei tarvita. Lisäksi kasviöljypohjaisten tuotteiden valmistusprosessi on yksinkertainen ja vie vain vähän energiaa.